tiistai 1. marraskuuta 2016

Loppu kooste.

Johannesburg 15.08-24.10

Blogi keskeytyin hetkeksi teknisten ongelmien vuoksi, mutta olemme turvallisesti suomessa. Kerromme vähän loppu reissusta. Kävimme lomailemassa rantakaupungissa Durbanissa, olimme siellä 5 päivää ja perheen äidin serkku teki meille Durban esittely kierroksen, kävimme katsomassa merta, kaikenmailman ostareita, satamaa ja nähtävyyksiä! Loppu aika töissä meni samalla rutiinilla kun alku viikoilla, mutta oli pieni haikeus koko ajan mielessä, että meidän pitää lähteä pian takaisin koto suomeen. 

Mitä opimme?
Opimme arvostamaan asioita mitä Suomessa on. Opimme iloitsemaan pienistäkin asoista, joita jotkut ihmiset pitävät ehkä perustarpeina, itsestään selviyksinä. Kieli taito parani reissun aikana paljon, englannin kieli vahvempi nyt kuin lähtiessä ja opimme muutaman sanan afrikaansia, Awe Ma Sa kend! ja muutaman sanan Zulun kieltä, Mfana! Reissu avarsi mieltä ja avasi silmät uuteen uskoon. Mielestämme jokaisen ihmisen pitäisi nähdä millaista on elämä ja arki toisella puolella maapalloa. 

Mitä jäimme kaipaamaan?
Jäimme Kaipaamaan kaikkia niitä iloisia kasvoja jotka tulivat huolettomina, iloisina ja avoimina tekemään läksyjä ja viettämään aikaa meidän kanssa. Sydneyn perhettä ja heidän koiraa Bumbaa, sekä meidän uusia ystäviä ja sekä sitä lämmintä ja vastaanottavaa kulttuuria. 

Etelä-Afrikka jäi meidän mieleemme erittäin hyvin mielin! Lupasimme toisillemme, että me lähdemme uudestaan sinne joku päivä, ei ehkä ensi vuonna mutta sinne me menemme uudestaan! 

Ammattillisen kasvatuksellisen näkökulmasta reissu oli aivan mahtava! Voi sanoa lapsille/nuorille, että kuinka hyvin heidän asiansa oikeasti on ja sanoa millaista on mailman toisella puolella. Vaikka asiat ei olisi hyvin suomessa niin siihen löytyy aina apua, toisinkuin siellä. 

Kiitämme ja kuittaamme! Tämä oli viimeinen Blogi päivitys.

Rakkain terveisin Henri & Niko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti